top of page
Logo Villa echte.png

Regelmatig zijn er open activiteiten waar iedereen welkom is, naast de eigen activiteiten van de 'bewoners'. 

Hieronder krijg je een overzicht van de activiteiten die er in de week plaatsvinden met extra uitleg.

Maandagen

Op deze dag gaat de activiteit NOOR door in de Villa in samenwerking met CAW De Kempen. Je bent welkom van 10 - 12 uur en van 14 - 16 uur. Hier kan je met al je vragen, groot of klein, eens langskomen. Meer uitleg vindt u in dit document. Je kan ook naar Villa Mescolanza koen voor een gezellige babbel en tegelijkertijd kan je hulp krijgen.

Woensdagen

Op woensdagen zit Heidi, onze psycholoog, van het CGG (centrum geestelijke gezondheidszorg). Zij is hulpverlener en tijdens de coronaperiode is zij elke woensdag voormiddag van 9-12 uur aanwezig in de Villa.

Heidi is er voor iedereen die een luisterend oor nodig heeft omdat hij/zij het moeilijk heeft door deze coronaperiode. Het kan zijn dat je wat angstiger bent, meer ruzie maakt, je depressief voelt, slecht slaapt, veel piekert, ... of je zorgen maakt om iemand anders, ...

Ze wilt luisteren naar wat er moeilijk gaat, ze wil mee zoeken naar een manier om ermee om te gaan. Samen is het gemakkelijker om problemen aan te pakken dan alleen.

Dus twijfel niet om haar te contacteren (via telefoon: 014/41.09.67 of via e-mail: heidideswerts@cggkempen.be) en dan zoekt zij met jou een momentje om af te spreken. Je kan vrijblijvend naar haar toe gaan. Een afspraak maken is dus niet nodig. 

Donderdagen

Op donderdagen gaat NOOR door in het CAW (Stationsstraat 80, 2300 Turnhout) van 14 - 16 uur. Hier kan je met al je vragen, groot of klein, eens langskomen.

Vrijdagen

Elke vrijdag is er de activiteit Villa Vrijdag en staat de Villa open voor ontmoeting van 19 uur tot 21.30 uur.

Iedereen is welkom voor een babbel, een spelletje of gewoon om mensen te ontmoeten.

Er is ook Villa Naaimachine. Hierbij herstellen vrijwilligers met de naaimachine jouw kledij. Elke tweede en vierde dinsdag van de maand kan je in Villa Mescolanza hiervoor terecht.

 

Omwille van corona gaat Villa Naaimachine niet door.

Doorgeefwinkel: Stationsstraat 80, 2300 Turnhout

Je kan spullen brengen in het inloopcentrum & Noor (kwaliteitsvolle kleding en klein huishoudgerief/speelgoed) als voor klanten die spullen komen halen!

Wil je langskomen dan kan je bellen naar volgend telefoonnummer: 014/21.08.08

​​

Je kan vrijblijvend ook eens langskomen om met Villa Mescolanza kennis te komen maken of om een babbel te doen.

Er worden ook taalactiviteiten gedaan. Op een speelse en ludieke manier worden er met verschillende talen aan de slag gegaan. Omwille van corona gaat dit ook niet door.

AIF+ is ook aanwezig in de Villa om verenigingen te ondersteunen met bijvoorbeeld het uitlenen van materiaal zoals laptops, luidsprekers, ...

In Villa Mescolanza staan ook enkele computers ter beschikking die gebruikt mogen worden voor bijvoorbeeld opzoekwerk te doen.

Veel van onze activiteiten gaan momenteel niet door omwille van corona. 

Bekijk onze facebookpagina voor meer informatie.

Villa Mescolanza
Begijnenstraat 39
2300 Turnhout

0488 55 93 51

logo vlaanderen.jfif
logo blenders.png
Villa Mescolanza logo.jfif
Nieuw logo Turnhout.jpg
bottom of page